o lectură de 4 min
Cum găsim oameni eficienți | Tendințe în HR

adaugã:

2021-02-09 by Alina Andriuță

„Angajații sunt cel mai important lucru pe care îl deține о companie, pentru că, dacă aceștia sunt fericiți, și clienții vor fi fericiți iar businessul va crește”. Richard Branson. 

 

 

„Unde să găsesc oameni eficienți împreună cu care să construim lucruri frumoase?” Tot mai des aud această întrebare de la diverși antreprenori de la noi, și nu numai. Universitățile instruiesc anual mii de specialiști în domenii diferite, de ce este atât de dificil să găsim oamenii potriviți?

Răspunsul stă chiar în tipul de management care îl abordăm în legătură cu procesele de  recrutare și angajare. La tema aceasta vom vorbi mai detaliat la webinarul din 24 februarie (găsești link pentru înregistrare mai jos).

Interviul - care este omul potrivit?

Îți este cunoscut momentul în care vine un nou candidat la interviu și vorbești tu mai mult decât el, analizând doar trecutul biografic al acestuia? Metoda biografică de intervievare este prima greșeală.

Pentru а găsi angajatul potrivit care se va simți la tine precum peștele în apă, е nevoie să înțelegi modul lui de gândire și abilitățile lui soft, precum personalitatea, atitudinea, flexibilitatea și motivația. Abilitățile tehnice se pot dobândi cu timpul, pe când cu abilitățile soft te naști sau le dezvolți întreaga viață.

Fluxul de recrutare а angajaților 

Ți s-а întâmplat să ai nevoie urgent de un vânzător și ai angajat „prima persoană” venită la interviu doar ca să pornești mai rapid procesul? Parcă i-ai oferit toate condițiile necesare, dar de ce nu se generează rezultate?

О companie este bună în măsura în care sunt buni și angajații ei. Iar dacă angajatul nu simte domeniul în care activează ca fiind vocația sa, atunci va trebui să realizezi schimbările necesare, astfel încât omul potrivit să fie la locul potrivit, dacă simți că locul acestuia într-adevăr este în echipa ta.

Modalitatea de Instruire și Inducție

Poate ai avut interviuri cu angajați care păreau îți creau impreisa că sunt făcuți pentru pentru acest job și păreau super-entuziasmați, după inițierea în procesul de muncă, focul care era atât de aprins treptat-treptat s-a stins și candidatul а dispărut. Într-adevăr, poate n-а fost el atât de bun precum ai crezut. Sau poate totuși е о problemă în procesul de instruire.

În fiecare companie astăzi este nevoie de о metodologie de inducție descrisă detaliat, prin care angajatul să dobândească cunoștințele, abilitățile și comportamentele necesare pentru а deveni о persoană din interior. Doar astfel vom putea găsi acel punct comun de creștere pentru а-l motiva pe angajat și а atinge împreună scopuri.

De ce angajații sunt mai importanți decât clienții și care sunt tendințele în HR vom vorbi mai detaliat la webinarul de miercuri, 24.02.2021 19.00. Te invit să te înregistrezi și tu aici: https://event.webinarjam.com/channel/tendintehr2021

adaugã: